Din bogatiile Deltei

Din bogatiile Deltei
Delta Dunarii reprezinta un vast mediu natural ce concentreaza o bogata fauna, un adevarat rai al pasarilor si pestilor.
Dintre sutele de specii de plante existente aici, stuful (Phragmites australis) este o planta uimitoare, chiar daca nu reprezinta un unicat botanic. Suprafata imensa pe care o ocupa, peste 200.000 de hectare, face ca Delta Dunarii sa reprezinte cea mai intinsa si mai compacta suprafata stuficola de pe glob. Intinderea de stuf joaca un rol deosebit de important in echilibrul natural al Deltei. Acesta se manifesta prin impiedicarea aluvionarii ghiolurilor, prin readucerea sarurilor minerale din straturile mai adanci ale solului la suprafata, prin oferirea de adapost, hrana si posibilitati de reproducere a pestilor si altor animale, unele dintre ele aproape disparute din Europa. Stuful este folosit de catre localnici ca material de constructii pentru acoperisuri, garduri, material izolator in constructia tavanelor si peretilor cladirilor, ca si sursa de energie, furaj pentru animale in timpul iernii.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.81 din 5 - 8 voturi.
Articole conexe

Comentarii 3 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 4 =