Cum se prepara o infuzie
Data | 00 0000
Solutiile extrative apoase sunt cele mai uzitate preparate, in care apa reprezinta solventul pentru principiile active din materia prima vegetala.
Aceste solutii se intalnesc sub forma decoctului, infuziei si a maceratului.
Acestea sunt de obicei preparate pentru maxim 24 de ore, deoarece se pot produce degradari datorate proceselor de fermentatie, de exemplu. Cea mai intalnita solutie este infuzia.
Peste 1-2 lingurite de planta maruntita puse intr-un vas smaltuit se toarna 250 ml apa clocotita. Se acopera si se lasa la infuzat cca. 15 minute, dupa care se filtreaza prin presare pe o strecuratoare sau printr-un tifon.
O extractie mai completa dar mai complicata se face punandu-se peste materia prima vegetala trei parti apa rece, tinandu-se la umectat 5 minute, dupa care se toarna deasupra apa clocotita; infuzia se mai tine apoi inca 5 minute peste baia de apa in clocot; se mai lasa 20-30 minute la infuzat, apoi se filtreaza. Infuzarea se recomada de regula pentru organele de plante la care peretii celulari sunt mai subtiri, ingrosarile secundare ale peretilor celulozei fiind inexistente sau slabe: flori, frunze, partea aeriana a plantei, chiar si unele fructe.
Comentarii 4 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.