Conserve de dovleac

Conserve de dovleac
Pastrarea dovleacului la conserva, printr-o metoda asemanatoare muraturilor, face ca fructul sa fie disponibil in orice sezon. In plus, rezultatul este mult mai sanatos si sigur decat fructele conservate din supermarket.

Ingrediente:
Reteta prespune un raport de 1 kg dovleac la 1 l apa; evident, cantitatile se pot multiplica dupa cum doreste fiecare. Dovleacul trebuie sa fie bine copt si sanatos, fara parti urat mirositoare sau patate.

Preparare:
Dovleacul se spala, se taie in jumatate, se scot samburii, se taie felii si se decojesc fiecare in parte. Se taie apoi cubulete de aproximativ 2-2,5 cm care se fierb 2 minute in apa. Fara sa se paseze, bucatile de dovleac deja fierte se baga in borcane, se completeaza cu apa pana la 2 cm de gura, se inchide capacul si se fierb la fel ca gemul, in bain-marie.

Dovleacul astfel conservat poate fi folosit la placinte, supe sau smoothie; bucatile se scurg de apa, se paseaza si pot fi folosite conform retetei.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.07 din 5 - 22 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 3 =