Conserve de dovleac
Data | 00 0000
Pastrarea dovleacului la conserva, printr-o metoda asemanatoare
muraturilor, face ca fructul sa fie disponibil in orice sezon. In
plus, rezultatul este mult mai sanatos si sigur decat fructele
conservate din supermarket.
Ingrediente:
Reteta prespune un raport de 1 kg dovleac la 1 l apa; evident,
cantitatile se pot multiplica dupa cum doreste fiecare. Dovleacul
trebuie sa fie bine copt si sanatos, fara parti urat mirositoare sau
patate.
Preparare:
Dovleacul se spala, se taie in jumatate, se scot samburii, se taie
felii si se decojesc fiecare in parte. Se taie apoi cubulete de
aproximativ 2-2,5 cm care se fierb 2 minute in apa. Fara sa se paseze,
bucatile de dovleac deja fierte se baga in borcane, se completeaza cu
apa pana la 2 cm de gura, se inchide capacul si se fierb la fel ca
gemul, in bain-marie.
Dovleacul astfel conservat poate fi folosit la placinte, supe sau smoothie; bucatile se scurg de apa, se paseaza si pot fi folosite conform retetei.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.