Congelarea sau uscarea fructelor de catina
Catina se poate pastra la congelator. Congelarea catinei se face in trepte, desi acasa nu se poate face decat pana la temperatura minima a congelatorului. Catina se pune la frigider, iar temperatura acestuia se da la +2 grade Celsius. A doua zi, boabele de catina se intind intr-un strat in pungi de plastic si se baga la congelator. Se spune ca vitamina C, le care catina o contine din belsug, se pastreaza foarte bine in fructele congelate. O data scoase de la congelator, catina trebuie lasata putin sa ajunga la temperatura camerei si apoi trebuie consumata imediat.
Catina se poate usca. Uscarea fructelor de catina este un proces de durata. Industrial, aceasta se usuca la 60-70 grade Celsius; acasa, se poate incerca uscarea pe calorifer, in cuptorul dat la cea mai mica setare (si cu usa deschisa) ori in deshidrator.
In articolul urmator gasiti un ghid interesant despre modalitatile de cultivarea a catinei iar in acesta metodele de inmultire
Comentarii 3 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.