Trandafirii si ingrasamintele. Cand si cum se aplica?

Trandafirii si ingrasamintele. Cand si cum se aplica?
Trandafirii au nevoie de un pamant bogat, de substante nutrivite pentru a creste si atinge potentialul maxim. Daca lipseste chiar si una din substantele de care are nevoie, planta nu se va dezvolta asa cum se doreste – pentru a contracara deficientele date de un sol saracasios, se vor folosi ingrasaminte lichide.

Pentru ca trandafirul sa poata asimila nutrientii din sol, este foarte important ca pamantul sa aiba un pH usor acid, de 5,5-6,5. Atunci cand solul incepe sa isi piarda din rezervele de hrana, se trece la folosirea de ingrasaminte din comert.

* ingrasamintele minerale: sunt foarte usor asimilate de catre trandafiri, insa trebuie alese numai solutii fara clor;

* ingrasamintele organice: sunt varianta ecologica, dar care da rezultate mai tarziu.

In primul an de la plantare, trandafirul nu are neaparat nevoie de astfel de tratamente, mai ales daca pamantul in care este plantat e de buna calitate si a fost ingrasat cu compost. Eventual se recomanda administrarea de ingrasaminte ecologice precum faina de oase, compost sau balegar.

In al doilea an de la plantare este chiar indicata ingrasarea pamantului. Trandafirul se trateaza cu ingrasaminte mixte, cu eliberare rapida, exact la inceputul perioadei de crestere. Hranirea se repeta in a doua perioada de crestere, astfel incat efectele acesteia sa se termine pana la venirea toamnei.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.62 din 5 - 17 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =