Cum sa plantezi, cresti si ingrijesti bujorii pentru a-i darui

Cum sa plantezi, cresti si ingrijesti bujorii pentru a-i darui
Bujorii sunt unele dintre plantele care au flori foarte frumoase, ce infloresc rapid si au un aspect impresionant. Frunzele bogate iti atrag atentia si completeaza buchetele pe care le poti cumpara pentru cei dragi sau pentru persoana iubita. Iata cateva informatii care iti sunt de folos daca vrei sa cresti, ingrijesti sau plantezi aceste flori, de care te poti bucura din primavara si pana la finalul verii:

 

 

 

1. Cat timp rezista planta in gradina ta?

Bujorii pot sa revina an de an, pana la chiar 100 de ani. Ei sunt foarte rezistenti si reusesc sa infloreasca anual. Poti sa te bucuri de prezenta lor chiar la tine in gradina. Mai mult, vor face orice persoana care te viziteaza sa admire gradina. Cu acel colorit special, reusesc sa umple gradina de flori deosebite, oferind o nota de romantism in amenajarea exterioara. 
De asemenea, pot inflori la momente diferite in functie de zona geografica. De cele mai multe ori o sa-i descoperi in plina floare primavara, dar pot rezista si pana la finalul verii si chiar inceput de toamna in anumite regiuni, depinzand de temperaturile existente. 

    2. Este important sa nu incerci sa muti locatia bujorilor dupa ce i-ai plantat

Bujorii nu necesita foarte multa ingrijire si nu sunt pretentiosi, insa, este cu adevarat important sa le acorzi un spatiu anume si sa nu incerci sa ii muti dupa ce i-ai plantat. 

Ei nu rezista foarte bine la aceste schimbari. De aceea este indicat sa te gandesti bine inainte de a-i planta. Poti alege zona perfecta si solul care ii avantajeaza. Dupa ce descoperit locul perfect pentru ei, o sa te poti bucura de prezenta lor chiar si pentru multi ani. 

    3. Poti planta bujorii in plin soare

Bujorii prefera sa stea in plin soare. Poti sa alegi zonele unde vor avea cel putin 6 pana la 8 ore de soare puternic zilnic. astfel vor inflori si vor trai in conditiile optime. Ei pot inflori si in locurile unde exista si umbra, insa este recomandat sa alegi sa ii plantezi acolo unde este soare in perioada pranzului. 

    4. Caror persoane poti sa le daruiesti bujori si care sunt tipurile de buchete care pot sa fie aduse in momentele importante sau la evenimente

Exista multiple tipuri de buchete care sunt realizate cu bujori si care pot sa fie daruite persoanelor dragi, oamenilor importanti din viata ta. Bujorii pot sa fie oferiti la aniversari sau in cadrul anumitor evenimente unice. 

Poti sa daruiesti un buchet bujori in combinatie cu lisianthus pentru persoana iubita, atunci cand este ziua ei. Pentru a comanda buchetul preferat, poti sa accesezi site-ul Floria.ro, atunci cand vei cumpara florile, vei putea sa alegi si un text personalizat pe care persoana draga tie o sa il primeasca intr-o felicitare pusa in buchetul de flori. 

   5. Este important sa nu plantezi bujorii prea aproape de copaci sau de arbusti

Bujorii au nevoie de hrana multa si prefera sa nu fie pozitionati langa alte plante care pot concura pentru zona lor de interes. De aceea este bine sa ii pui in valoare si sa le gasesti cate un loc special doar pentru ei. 

Exista posibilitatea de a se ingreuna foarte mult zona tulpinii deoarece sunt incarcati de flori. De aceea, este bine sa ii ajuti cu o prindere din exterior sau cu o sustinere. 

Astfel o sa poti sa ii ajuti sa nu se rupa si o sa le oferi o zona perfecta in care se pot dezvolta in voie. Daca nu ii pui langa copaci, atunci ei nu vor concura pentru umezeala, soare sau hrana. 

    6. Solul in care ii plantezi este important

Bujorii au nevoie de un sol bogat, de humus, de pamant fertil, potrivit pentru a le sustine nevoile de hrana. De asemenea, poti acorda atentie si ph-ului solului. acesta trebuie sa fie neutru pentru a putea creste conform asteptarilor sau pentru a se putea planta inca de la inceput. 

    7. Care este momentul cel mai potrivit cand poti incepe plantarea unor bujori

Bujorii au nevoie sa fie plantati inainte de a da inghetul. astfel, ei au nevoie de cateva luni de stat in pamant inainte de a veni frigul. 

Este bine sa incepi plantarea in lunile septembrie, octombrie, pentru a preveni punerea in gradina dupa perioada in care ar avea cele mai bune sanse de crestere si fixare. Poti sa plantezi bujorii si in perioada primaverii, dar acestia nu vor avea aceleasi sanse de reusita. 

In concluzie, bujorii sunt plante care sunt usor de intretinut si care nu necesita foarte multa ingrijire. Au nevoie doar de un spatiu corect ales, care sa fie pozitionat in soare si de un sol fertil. 

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 5 - 17 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =