6 motive pentru a manca ananas
Data | 00 0000
Pe langa vitaminele si mineralele pe care le contine, ananasul este o sursa importanta de nutrienti si microelemente de care organismul tau are nevoie.
Ananasul proaspat este foarte sanatos, are putine calorii si este un aliment ideal atunci cand esti la dieta, informeaza nairaland.com.
O ceasca cu ananas taiat bucatele este o gustare ideala la micul dejun (are aproximativ 80 de calorii). Contine 15 g de zahar si poate fi consumat cu incredere si de diabetici.
Trateaza inflamatiile si indigestia
Este util pentru a trata inflamatiile si indigestia. Contine, de asemenea, o substanta numita bromelaina, o enzima care favorizeaza digestia si previne balonarea. Bromelaina se regaseste in ananasul proaspat, prelucrarea termica distruge aceasta enzima. De aceea, este bine sa mananci ananas dupa o masa copioasa. 100 g de ananas contine 51 kcal.
Ananasul este recomandat si dupa o interventie chirurgicala. Bromelaina reduce inflamatiile si combate durerile.
Unele persoane sustin ca acest fruct este capabil sa arda grasimile. Cu toate acestea, descoperiri recente arata ca ananasul nu previne depunerea grasimii si are efect redus asupra tesutului adipos.
Previne cancerul
Cele mai recente studii arata ca ananasul are proprietati anti-cancerigene. Joaca un rol important, mentinand celulele sanatoase. O ceasca cu ananas proaspat contine 70 de miligrame de vitamina C si 95 miligrame de vitamina A.
Sursa excelenta de vitamine si minerale
Furnizeaza doza zilnica de vitamina C de care avem nevoie si 1/5 din doza zilnica de vitamina A. Acesti compusi protejeaza celulele sanatoase de radicalii liberi si vindeca celulele deteriorate. Celulelele deteriorate duc la imbatranirea prematura si la dezvoltarea de diverse boli.
Intareste oasele
Mai contine mangan, un mineral care intareste oasele si tesuturile conjunctive. Medicii recomanda barbatilor o doza de 2.2 mg mangan/zi, iar femeilor, 1.9 mg. Persoanele in varsta, care sufera de boli articulare, ar trebui sa includa acest aliment in dieta.
Acest fruct tropical previne formarea cheagurilor de sange si bolile osoase. Cuprul stimuleaza productia de hemoglobina si accelereaza cicatrizarea ranilor.
Un deficit de cupru poate duce la osteoporoza, anemie, probleme cu glanda tiroida. Avem nevoie zilnic de 700 mg de cupru. Pe langa ananas, alimentele care mai contin cupru sunt crustaceele, carnea de vita, ciupercile. O ceasca de ananas proaspat va ofera aproximativ 151 de mg din acest mineral, mai mult de 1/5 din doza de care avem nevoie zilnic.
Mentine dintii sanatosi
Ananasul intareste gingiile si va ajuta sa va pastrati dintii sanatosi si puternici.
Imbunatateste vederea
Are in compozitia sa betacaroten care previne degenerescenta maculara. Aceasta boala este principala cauza pentru pierderea vederii. Ananasul inclus in alimentatie reduce riscul acestei boli cu 35%.
Sursa foto: thekitchn.com
O ceasca cu ananas taiat bucatele este o gustare ideala la micul dejun (are aproximativ 80 de calorii). Contine 15 g de zahar si poate fi consumat cu incredere si de diabetici.
Trateaza inflamatiile si indigestia
Este util pentru a trata inflamatiile si indigestia. Contine, de asemenea, o substanta numita bromelaina, o enzima care favorizeaza digestia si previne balonarea. Bromelaina se regaseste in ananasul proaspat, prelucrarea termica distruge aceasta enzima. De aceea, este bine sa mananci ananas dupa o masa copioasa. 100 g de ananas contine 51 kcal.
Ananasul este recomandat si dupa o interventie chirurgicala. Bromelaina reduce inflamatiile si combate durerile.
Unele persoane sustin ca acest fruct este capabil sa arda grasimile. Cu toate acestea, descoperiri recente arata ca ananasul nu previne depunerea grasimii si are efect redus asupra tesutului adipos.
Previne cancerul
Cele mai recente studii arata ca ananasul are proprietati anti-cancerigene. Joaca un rol important, mentinand celulele sanatoase. O ceasca cu ananas proaspat contine 70 de miligrame de vitamina C si 95 miligrame de vitamina A.
Sursa excelenta de vitamine si minerale
Furnizeaza doza zilnica de vitamina C de care avem nevoie si 1/5 din doza zilnica de vitamina A. Acesti compusi protejeaza celulele sanatoase de radicalii liberi si vindeca celulele deteriorate. Celulelele deteriorate duc la imbatranirea prematura si la dezvoltarea de diverse boli.
Intareste oasele
Mai contine mangan, un mineral care intareste oasele si tesuturile conjunctive. Medicii recomanda barbatilor o doza de 2.2 mg mangan/zi, iar femeilor, 1.9 mg. Persoanele in varsta, care sufera de boli articulare, ar trebui sa includa acest aliment in dieta.
Acest fruct tropical previne formarea cheagurilor de sange si bolile osoase. Cuprul stimuleaza productia de hemoglobina si accelereaza cicatrizarea ranilor.
Un deficit de cupru poate duce la osteoporoza, anemie, probleme cu glanda tiroida. Avem nevoie zilnic de 700 mg de cupru. Pe langa ananas, alimentele care mai contin cupru sunt crustaceele, carnea de vita, ciupercile. O ceasca de ananas proaspat va ofera aproximativ 151 de mg din acest mineral, mai mult de 1/5 din doza de care avem nevoie zilnic.
Mentine dintii sanatosi
Ananasul intareste gingiile si va ajuta sa va pastrati dintii sanatosi si puternici.
Imbunatateste vederea
Are in compozitia sa betacaroten care previne degenerescenta maculara. Aceasta boala este principala cauza pentru pierderea vederii. Ananasul inclus in alimentatie reduce riscul acestei boli cu 35%.
Sursa foto: thekitchn.com
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.