Secretul borsului pescaresc

Secretul borsului pescaresc
Borsul pescaresc nu exceleaza in bogatia de zarzavat. Are nevoie doar de cateva legume, de un ceaun mare cu apa si - acesta este secretul - de cat mai multe feluri de peste.

Se aleg musai pesti marunti, dupa loc si dupa posibilitati, specii precum caras, oblete, biban. De asemenea, se pregatesc si pesti mari, bucati de crap, de stiuca, salau sau somn.

Multi pescari pun in ciorba cozile si capetele. In acest caz, de la crap se scoate osul amar si se indeparteaza branhiile, care pot strica gustul borsului. Ca zarzavat, avem nevoie de ceapa, rosii si ardei. In plus, desigur, borsul facut in casa.

Se pune apa la incalzit in ceaun si se fierb mai intai pestii marunti, pana se sfarama. Zeama se strecoara si se pune iar la foc, adaugand zarzavatul taiat marunt sau dat pe razatoare. Cand au fiert legumele, se adauga si bucatile mari de peste, bine portionate. Se tine putin apoi se adauga borsul si se ia oala de pe foc.

Separat, se coc rosii si ardei la jar. Se curata legumele de pielite, se zdrobesc si se amesteca cu un mujdei iute. Se scot din ceaun bucatile mari de peste si se servesc in acest sos. Separat, se serveste ciorba, cu patrunjel si leustean verde tocat deasupra.

Unii pescari inlocuiesc borsul cu otetul.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.
Articole conexe

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =