Salata de cartofi cu peste

Salata de cartofi cu peste
Salata aceasta poate inlocui foarte bine felul principal. Se prepara rapid, uneori si numai din resturile ramase de la masa din ziua anterioara, si este foarte satioasa din cauza cartofilor. Pestele poate fi proaspat, preparat la cuptor, sau direct din conserva.

Ingrediente:
3-4 cartofi fierti
2 cutii ton sau alt peste (cod, somon)
1 ceapa
2 fire patrunjel
100 g masline feliate
ulei
sare si piper

Preparare:
Cartofii se spala si se fierb in coaja sau decojiti, timp de 30-40 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit si apoi se taie cubulete. Daca se folosesc conserve de ton, se scoate pestele si se pune intr-un castron mare; daca se foloseste alt fel de peste, se prepara la cuptor sau la gratar si se lasa la racit. Cartofii taiati se toarna peste peste, se adauga maslinele si ceapa taiata marunt si se amesteca usor, ca sa nu se zdrobeasca. Se adauga ulei, se potriveste de sare si piper si se serveste cu patrunjel proaspat tocat, deasupra.

Pofta buna!

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.08 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =