Pui cu miere si bere
Ai nevoie de:
carne de pui - pulpe sau piept
bere
2 linguri miere
4 linguri pasta de tomate
8 catei de usturoi
1 ceapa
1 lamaie
1 frunza de dafin
sare si piper
cimbru
Preparare:
Ceapa se taie fin se se amesteca intr-un castron cu berea, sucul de
lamaie si usturoiul pisat in prealabil; la final se adauga si frunza
de dafin si 1-2 pahare de bere. Carnea de pui se spala si se curata
(daca e nevoie), apoi se pune in amestecul cu bere si se lasa la
frigider, acoperita, pentru 3-4 ore (sau peste noapte).
Cand gratarul e pregatit, carnea se scoate din sosul cu bere si se
pune la fript. Intre timp, sosul se trage la tigaie cu putin ulei,
pasta de tomate, miere, cimbru, sare si piper si se lasa sa scada
putin, la foc mic. Acest sos se va servi peste carne sau peste
garnitura de legume.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.