Pui cu miere si bere

Pui cu miere si bere
Romanii prepara carnea de pui la gratar folosind de obicei amestecuri de condimente din comert, care contin si substante nesanatoase. Acesta reteta se prepara la fel de simplu, dar are numai ingrediente sanatoase si curate. Desi se face cu miere, puiul nu va fi dulce.

Ai nevoie de:
carne de pui - pulpe sau piept
bere
2 linguri miere
4 linguri pasta de tomate
8 catei de usturoi
1 ceapa
1 lamaie
1 frunza de dafin
sare si piper
cimbru

Preparare:
Ceapa se taie fin se se amesteca intr-un castron cu berea, sucul de lamaie si usturoiul pisat in prealabil; la final se adauga si frunza de dafin si 1-2 pahare de bere. Carnea de pui se spala si se curata (daca e nevoie), apoi se pune in amestecul cu bere si se lasa la frigider, acoperita, pentru 3-4 ore (sau peste noapte). Cand gratarul e pregatit, carnea se scoate din sosul cu bere si se pune la fript. Intre timp, sosul se trage la tigaie cu putin ulei, pasta de tomate, miere, cimbru, sare si piper si se lasa sa scada putin, la foc mic. Acest sos se va servi peste carne sau peste garnitura de legume.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.07 din 5 - 7 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =