Prajitura cu caise

Prajitura cu caise
Caisele sunt fructe delicioase, bogate in beta-caroten, vitamina A si C, triptofan, potasiu, fibre: asta inseamna ca sunt fructe care fac bine inimii, ajuta la reducerea colesterolului, previn constipatia, problemele digestive si au proprietati antioxidante. Asa ca daca la vara ne vom satura de caise, le putem transforma intr-o prajitura buna, ca sa putem consuma in continuare vitaminele.

Ai nevoie de:
250 g caise
1/2 lamaie
3 galbenusuri
100 g faina
100 g unt
100 g zahar
2 lingurite esenta de rom
12 jumatati de nuca

Preparare:
Caisele se spala bine, li se scot samburii, se taie in sferturi si se pun la fiert cu 50 g zahar; se amesteca in continuu, ca sa nu se arda, si se tin pe foc pana scade zeama si se face un fel de gem inchegat. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza faina si restul de zahar. Separat, se bat galbenusurile cu untul moale si cu esenta de rom; peste ele se adauga piureul de caise. Albusurile se bat bine pana fac varfuri, apoi se adauga sucul de lamaie si se incorporeaza in compozitia cu fructe. Se toarna totul intr-un vas tapetat cu faina sau unt si se da la cuptor pentru 30-40 de minute. Se serveste simpla sau decorata cu frisca ori inghetata.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =