Prajitura cu caise
Ai nevoie de:
250 g caise
1/2 lamaie
3 galbenusuri
100 g faina
100 g unt
100 g zahar
2 lingurite esenta de rom
12 jumatati de nuca
Preparare:
Caisele se spala bine, li se scot samburii, se taie in sferturi si se
pun la fiert cu 50 g zahar; se amesteca in continuu, ca sa nu se arda,
si se tin pe foc pana scade zeama si se face un fel de gem inchegat.
Se lasa la racit, apoi se incorporeaza faina si restul de zahar.
Separat, se bat galbenusurile cu untul moale si cu esenta de rom;
peste ele se adauga piureul de caise. Albusurile se bat bine pana fac
varfuri, apoi se adauga sucul de lamaie si se incorporeaza in
compozitia cu fructe. Se toarna totul intr-un vas tapetat cu faina sau
unt si se da la cuptor pentru 30-40 de minute. Se serveste simpla sau
decorata cu frisca ori inghetata.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.