Placinta englezeasca vegetariana

Placinta englezeasca vegetariana
Placinta vegetariana este foarte satioasa, desi nu contine carne. Se prepara destul de rapid si ingredientele pot sa difere in functie de sezon.

La baza, este vorba de o tocanita de legume, asezata in tava, peste care se adauga un strat de piure de cartofi si se lasa la cuptor sa se coaca.

Stratul de baza al placintei este alcatuit, ideal, din urmatoarele: ciuperci tocate, ceapa, mazare, morcov, ardei rosu, rosii. In functie de sezon se mai pot adauga si alte legume precum varza, conopida, bame si altele. Ciupercile se calesc in putin ulei sau unt, impreuna cu ceapa. Se adauga, apoi, morcovul, mazarea, ardeiul si rosiile taiate marunt. Se adauga un paharel de vin alb si se tine pe foc pana scade.

Separat, se prepara un piure de cartofi, cu sare si lapte.

Intr-un vas termorezistent se aseaza amestecul de legume, apoi deasupra se toarna piureul de cartofi. Se tine la cuptor pana cartofii se rumenesc usor la suprafata.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =