Placinta de cartofi
Pentru blat:
55 g unt foarte rece
170 g faina
1/2 lingurita sare
3-5 linguri apa rece-gheata
Untul se taie bucatele mici, se arunca in faina si se stropeste cu cate o lingura de apa, dupa care se paseaza cu furculita; se pune toata apa, pe rand si se framanta aluatul pana cand se desprinde de pe marginile castronului.
Pentru umplutura cu cartofi:
4 cartofi fierti, facuti piure
200 g zahar
25 g unt moale
2 oua, batute
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita scortisoara
Se porneste cuptorul. Se bat ouale, apoi se amesteca toate ingredientele. Aluatul se intinde intr-o tava de 30 cm diametru, se toarna umplutura si apoi se acopera cu o folie de aluminiu (optional, se poate renunta la pasul acesta). Se lasa la copt pentru 45-60 de minute si se serveste calda sau la temperatura camerei.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.