Omleta cu... ananas
Ai nevoie de:
5 mere
4 oua
4 linguri de faina (cu varf)
300 ml lapte
2 linguri zahar (1 lingura zahar pudra + 1 lingura zahar vanilat)
100 g unt
2 lingurite rom
1 praf de sare
Cum se procedeaza:
Ananasul se curata de coaja si se taie bucati sau felii; daca este din
conserva, se lasa la scurs. Bucatile de ananas se calesc putin in unt.
Separat, se prepara o compozitie ca pentru clatite: ouale, faina,
praful de sare si zharul se amesteca; se adauga lapte si rom, pana
aluatula capata consistenta unei smantani groase. Tava se unge cu unt
si se pudreaza cu zahar, se aseaza ananasul si deasupra se toarna
aluatul. Se da la cuptor pentru 30-40 de minute, la foc potrivit. Cand
e gata si s-a racit putin, se rastoarna pe un platou. Se orneaza dupa
preferinte si se serveste rece (vara, de la frigider).
Comentarii 1 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.