Jeleu de portocale

Jeleu de portocale
Un desert mai putin servit la meslee festive este jeleul, un fel de crema sau pudding, care se poate prepara din diferite fructe, in functie de sezon. De data aceasta, propunem un jeleu de portocale.

Ingrediente jeleu de portocale:
coaja de la 3 portocale
zeama de la 6 portocale
250 g zahar
200 ml apa
1 lamaie (zeama)
8 foi de gelatina

Preparare jeleu de portocale:
Zaharul se fierbe in cele 200 ml de apa, timp de 5 minute. Cand se ia cratita de pe foc, se adauga coaja de la 2 portocale, se acopera si se lasa sa infuzeze pentru 30 de minute. Dupa ce acest sirop s-a racit, se strecoara de coaja de portocale si se adauga sucul de portocale si zeama de la o lamaie.

Separat, foile de gelatina se tin in apa rece pana se inmoaie bine, dupa care se amesteca in siropul de portocale. Cratita se pune pe foc mic si, cand incepe sa se prinda, siropul se poate turna in cupe mici.

Desertul se poate orna si cu alte fructe si, desigur, cu frisca. Se serveste rece, de la frigider.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.91 din 5 - 11 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =