Jeleu de levantica

Jeleu de levantica
Este un desert foarte aromat si... la fel de colorat. Jeleul de levantica se poate servi ca atare, acompaniat de inghetata sau budinca, dar poate sta si alaturi de mancaruri pe baza de carne de miel sau de pui.

Aveti nevoie de trei cesti si jumatate de apa, patru cesti de zahar, o jumatate de ceasca de flori de levantica, sucul de la o lamaie si un pliculet de gelatina.

Intr-un vas potrivit se pune apa la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga florile de levantica, se stinge focul si se acopera timp de douazeci de minute. Se strecoara printr-o sita fina si se adauga gelatina cate putin, sa se dizolve. La sfarsit, adaugati zaharul si sucul de lamaie si puneti iarasi vasul pe foc, amestecand mereu. Lasati sa fiarba timp de trei minute, daca doriti un lichid semigelifigat, sau cinci-sase minute, pentru un jeleu consistent si bine legat. Imediat dupa ce luati vasul de pe foc, turnati jeleul in borcane si lasati-l sa se intareasca la temperatura camerei.

Am testat reteta de mai sus si in plus fata de cantitatile mentionate, mai puteti adauga o ceasca-doua de zahar. Desi foarte aromat, jeleul mi s-a parut destul de amar. Daca il vreti mai putin concentrat, scadeti cantitatea de flori de levantica, am repetat reteta folosind doar o lingura de floare uscata (aproximativ doua inflorescente intregi) si sase cesti de zahar, in loc de patru. Culoarea a fost mai pala, spre roz, dar aroma potrivit de tare.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.86 din 5 - 7 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 3 =