Cum se prepara papadia

Cum se prepara papadia
De la papadie se folosesc numai cele mai tinere frunze (recoltate primavara devreme sau toamna), primele flori si radacina. Frunzele si florile se folosesc si la prepararea anumitor salate si mancaruri.

Frunzele sunt gustoase, au o aroma puternica si pot fi putin amarui (la fel ca arugula, de exemplu). Gustul amarui poate fi ascuns in salate daca folosesti alte ingrediente cu ceapa verde sau usturoi. Tot pentru a scapa de gustul amarui, frunzele de papadie se pot cali sau prepara cu unt, la foc mic si inabusit; se recomanda sotarea pentru 10 minute, apoi fierberea pentru tot atata timp. Preparata astfel, papadia poate fi consumata alaturi de paste, cereale, crutoane sau bruschete.

Din florile de papadie se poate prepara tot un sote, dar numai dupa ce se inlatura sepalele. Gustul este asemanator cu cel al morcovilor, asa ca se poate gati chiar alaturi de aceasta leguma si asezonat cu menta, piper sau maghiran. De asemenea, florile de papadie se pot amesteca in aluatul de clatite americane.

Radacinile sunt prea fibroase pentru a fi mancate, insa prajite pe gratar si macinate sutn folosite pentru a prepara cafea.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.46 din 5 - 38 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 1 =