Compot de gutui si rubarba

Compot de gutui si rubarba
Toamna ne aduce unul din cele mai bune fructe de gradina - gutuile. Pentru cei care adora gustul acrisor al gutuilor, compotul acesta va fi un adevarat deliciu. Mierea si zaharul indulcesc reteta si ii vor da compotului o aroma mai pe gustul celor care prefera deserturile dulci.

Ingrediente:
2 litri apa
sucul de la o lamaie
200 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1/4 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
5 gutui
4 tulpini de rubarba

Preparare:
Gutuile si tulpinile de rubarba se spala si se taie in cubulete. Intr-o cratita se amesteca sucul de lamaie, mierea, zaharul si esentele, se adaua apa, gutuile si rubarba se se pun pe foc. Se lasa sa fiarba pentru 45-60 de minute, la foc mediu si acoperit cu un capac. Compotul se serveste rece, iar fructele pot fi consumate ca atare sau in placinta.

Pofta buna!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =