Ciorba cu carne de vita

Ciorba cu carne de vita
Exista multe variante de supa de vita; unele retete sunt cu fasole sau broccoli, insa aceasta reteta este mai simpla. Desi e considerata o supa potrivita pentru toamna, ea se poate consuma foarte bine pe tot parcursul anului.

Ingrediente:
500g rasol de vita
500g rasol de vita fara os
150ml bulion
100g mazare congelata sau din conserva
2 cepe
1 radacina patrunjel
1 felie groasa de telina
3-4 morcovi
3 cartofi
3 rosii
sare
4 linguri ulei
leustean

Preparare:
Rasolul cu os se pune intr-o tava si se baga la cuptor pentru 30 de minute; cel fara os se taie cubulete, se pune in tava si se mai lasa inca 20 de minute. Se pun pe foc 5 litri de apa in care se adauga carnea si osul; se ia spuma, se pune ceapa taiata felii si se lasa sa fiarba 2 ore. Cand carnea e fiarta bine se scoate osul, se adauga zarzavaturile, sarea si se lasa sa mai fiarba 20 de minute la foc potrivit. Dupa aceasta perioada se pun cartofii si se mai lasa inca 20 minute. La final se presara leustean si se acopera cu capac. Se serveste calda.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =