Chiftelute cu orez si cartofi

Chiftelute cu orez si cartofi
Chiftelutele cu orez si cartofi sunt preparate fara carne, doar cu legume si legate cu ajutorul amidonului din orez. Sunt vegetariene, potrivite pentru persoanele care tin post sau cauta retete mai usoare.

Pentru chiftelutele cu orez si cartofi, avem nevoie de:
morcovi
albitura (telina, pastarrnac)
cartofi
fasole

Legumele se fierb si se dau prin masina de tocat. Separat, se prepara un mucilagiu din orez. O ceasca de orez se lasa sa fiarba pana ce bobul "infloreste". Dupa ce s-a racit, se amesteca cu 1-2 linguri de faina si se adauga in amestecul de legume tocate. Se fac chiftelute cat sa incapa in palma, care se rostogolesc prin pesmet si se prajesc intr-o tigaie cu ulei, pe ambele parti.

Se servesc reci sau calde, ca antreu sau garnitura.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =