Cheesecake cu dovleac

Stim de placinta cu dovleac, insa e timpul sa ne uitam si in bucataria altor popoare si sa invatam cum se face tarta de dovleac si branza, denumita de americani cheesecake. Gustul va fi putin diferit, insa nu va dezamagi pe nimeni.
Pentru tarta: 200 g faina un praf de sare 60 g unt 4 linguri ulei 5 linguri apa rece (sau mai mult, daca e nevoie) Umplutura de dovleac: 230 g branza philadelphia 150 g zahar 450 g dovleac piure (fiert bine inainte) 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita ghimbir pisat 1/4 lingurita nucsoara un praf de sare 3 oua mari 1 lingura amidon de porumb 1 lingurita esenta de vanilie Cum se prepara tarta cu dovleac Mai intai se face aluatul de tarta, astfel: intr-un castron mare, amesteca faina si sarea si incorporeaza uleiul si untul cu ajutorul unui mixer sau cu o lingura de lemn. La final, aluatul va trebui sa arate faramicios, dar uleios. Se picura apa rece gheata si se amesteca in continuare, pana cand aluatul se aduna si se poate forma o bila din el. I se da forma unui disc, se inveleste intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute sau peste noapte (caz in care se lasa sa stea un sfert de ora inainte de a fi lucrat). Cand e pregatit, aluatul se intinde pe o suprafata tare si pudrata cu faina, dupa care se aseaza frumos intr-o tava de tarta, apasand usor pe margini astfel incat sa lase un guler in afara cam 2-3 cm. Tava se da iar la frigider pana cand aluatul se intareste de tot (circa 30 de minute). Dupa aceasta perioada, se baga in cuptorul incalzit pentu 15-20 de minute, pana prinde o culoare aurie. Intre timp, se pregateste umplutura: intr-un castron mare se bate crema de branza cu zaharul; se adauga dovleacul, scortisoara, ghimbirul, nucsoara si sarea si se mixeaza bine pana cand devin o crema fina. Se incorporeaza si ouale, amidonul si vanilia si se amesteca in continuare. Se toarna in tava si se da la cuptor pentru 40-45 de minute. Se serveste rece, cu frisa si fructe de padure. Pofta buna!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =