Budinca de cirese
Ai nevoie de:
1 l lapte
180 g unt (la temperatura camerei)
200 g faina
150 g zahar
6 oua
1 kg cirese
Budinca de cirese se prepara astfel:
Laptele se pune pe foc. Cand incepe ca fiarba, se ia de pe foc, se
adauga untul, zaharul si apoi, in trepte, faina – se amesteca in
continuu, astfel incat sa nu se faca cocoloase. Cand aluatul incepe sa
prinda forma, se adauga pe rand ouale. Dupa ce se incorporeaza ouale,
coca se lasa sa se raceasca. Ciresele se spala si se curata de
samburi. Se ia o forma de tarta sau vase termorezistente de ceramica
si se aseaza un strat de aluat, unul de cirese, inca un strat de aluat
si inca unul de cirese... si tot asa pana se termina ingredientele.
Budinca se coace la cuptor, in bain-marie, timp de o ora.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.