Budinca de cirese

Budinca de cirese
Ciresele de mai sunt aproape coapte si e momentul sa incercam o reteta noua; alta decat vesnica placinta.

Ai nevoie de:
1 l lapte
180 g unt (la temperatura camerei)
200 g faina
150 g zahar
6 oua
1 kg cirese

Budinca de cirese se prepara astfel:
Laptele se pune pe foc. Cand incepe ca fiarba, se ia de pe foc, se adauga untul, zaharul si apoi, in trepte, faina – se amesteca in continuu, astfel incat sa nu se faca cocoloase. Cand aluatul incepe sa prinda forma, se adauga pe rand ouale. Dupa ce se incorporeaza ouale, coca se lasa sa se raceasca. Ciresele se spala si se curata de samburi. Se ia o forma de tarta sau vase termorezistente de ceramica si se aseaza un strat de aluat, unul de cirese, inca un strat de aluat si inca unul de cirese... si tot asa pana se termina ingredientele. Budinca se coace la cuptor, in bain-marie, timp de o ora.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =