Batoane cu smochine

Desi batoanle cu cereale sunt cele mai populare, pentru prepararea acestui desert se pot folosi fructe si ingrediente variate. Cu cat mai neobisnuite, cu atat mai bine, mai ales ca rezultatul este delicios peste masura!
Ingrediente pentru umplutura: 2 cani smochine 1/2 cana + 1 lingura apa 170 g miere (cam 1/2 cana) un praf de sare 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingura faina 1 lingura suc de lamaie Ingrediente pentru crusta: 120 g unt 75 g zahar 113 g faina 130 g ovaz 1/2 cana nuci pisate Cum se prepara batoanele cu smochine: Porneste cuptorul. Pune smochinele, 1/2 cana apa, sarea si coaja de lamaie intr-o tigaie si lasa-le sa fiarba pana devin inchise la culoare si se ingroasa - chiar si 1 ora; adauga apa daca mai e necesar si amesteca cu o lingura de lemn. Amesteca faina cu 2 linguri de apa si adauga-o peste smochine. Mai lasa 5 minute pe foc amestecand in continuu. Dupa ce iei tigaia de pe foc, adauga sucul de lamaie si nucile. Separat, bate untul cu zaharul pana devin o crema pufoasa si usoara. Amesteca faina, sarea, ovazul si nucile, apoi incorporeaza-le in crema cu unt. Imparte in doua si intinde o jumatate intr-o tava unsa cu unt; deasupra intinde umplutura cu smochine si la final aseaza restul. Se apasa cu furculita si se lasa la cuptor pentru 20-30 de minute, pana cand prinde o culoare aurie pe margini. Se taie in dreptunghiuri cat e calda si apoi se lasa la racit, in tava.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =