Aluat de pizza fara drojdie

Aluat de pizza fara drojdie
De cate ori nu s-a intamplat sa-ti fie pofta de pizza, dar sa nu poti sa faci pentru ca nu mai aveau drojdie in casa? Reteta de pizza al carei blat se face fara drojdie este cea mai simpla, mai ales pentru gospodinele care nu se descurca cu framantatul.

Pentru blatul de pizza fara drojdie, ai nevoie de:
250 g faina
2 lingurite praf de copt
1/4 ceasca ulei
150-170 ml apa

Pentru umplutura:
legume
carne

Preparare:
Se porneste cuptorul. Ingredintele pentru blat se amesteca si se framanta pana se formeaza un aluat care nu se mai lipeste de marginile castronului. Se unge tava de pizza cu ulei sau cu unt, se intinde aluatul si se da pentru 5-10 minute la coptor (aluatul fara drojdie se coace mai repede, deci trebuie mare atentie). Se acoate, se pun deasupra ingredientele pentru pizza, dupa gustul fiecaruia, si apoi se mai da la cuptor pentru inca 10 minute.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.27 din 5 - 94 voturi.

Comentarii 2 comentarii

dsd 06 Martie 2016
vvxcvx
dima 13 Iunie 2014
multumim pentru aluat

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =