Aspecte de care sa tii cont cand cumperi un lavoar

Aspecte de care sa tii cont cand cumperi un lavoar
Chiar daca initial pare ca este una dintre cele mai usoare sarcini din renovare, iti vei da seama citind acest articol ca poate nu e chiar asa si ca sfaturile noastre iti vor usura decizia.

Renovezi sau amenajezi? Atunci ai ajuns in locul potrivit.
Stii ca la noi mereu gasesti inspiratia si sfaturile de care ai nevoie pentru a lua cele mai informate decizii.
Asa ca azi am decis sa vorbim despre subiectul lavoare si cum sa le alegi pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, pe langa partea estetica si de design.

Chiar daca initial pare ca este una dintre cele mai usoare sarcini din renovare, iti vei da seama citind acest articol ca poate nu e chiar asa si ca sfaturile noastre iti vor usura decizia.

7 sfaturi de care sa tii cont atunci cand planuiesti sa iti cumperi un lavoar

Alege informat atunci cand vine vorba despre lavoarul de care te vei folosi mult timp de acum inainte in baia ta recent amenajata.

 

1. Tine cont de dimensiunea spatiului in care urmeaza sa îl amplasezi. Dacă nu ai lucrat cu un designer de interior care a luat masuratori si ti-a si aratat modele care s-ar potrivi din acest punct de vedere, atunci primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa masori spatiul.
Pentru baile mici, de exemplu, se potrivesc cel mai bine lavoarele pe colt deoarece acestea salveaza spatiu valoros, in timp ce pentru baile mari, destinate familiilor numeroase, se potrivesc de minune lavoarele duble, pentru a putea fi folosite simultan.


2. Stilul si designul sunt deosebit de importante deoarece acestea trebuie sa se potriveasca si cu restul decorului. Fie ca alegi stilul clasic, modern sau minimalist, in oricare din acestea trebuie sa se incadreze si lavoarul.
De asemenea, trebuie sa fii atent si la partea de finisaje si culori, pentru ca sunt si acestea la fel de importante precum stilul. Alege forma si finisajele in functie de restul decorului si cu siguranta totul va arata impecabil.


3. Un alt detaliu la care trebuie sa fii atent este stilul de montare:
cele montate pe perete salveaza spatiu, dau impresia de o baie mai mare si sunt moderne;
cele pe blat adauga o nota de eleganta si pot fi usor inlocuite la nevoie;
cele incastrate dau un aspect ingrijit si sunt usor de intretinut.


4. Materialele din care sunt compuse si durabilitatea acestora este un alt aspect de care trebuie neaparat sa tii cont. Astfel:
cele de inox sunt perfecte pentru bucatarii;
cele de sticla sunt moderne si elegante, insa greu de intretinut si mai usor de zgariat;
cele din marmura sau piatra adauga un aspect luxos, insa trebuie intretinute des;
cele din ceramica sunt cele mai dorite deoarece arata frumos si se intretin usor.
Poti sa alegi materiale care sunt prietenoase cu mediul, reciclate si reciclabile.


5. Compatibilitatea cu instalatiile sanitare existente este si ea importanta sau, daca nu le ai inca puse cap la cap, sa le gandesti ca un tot unitar. Alege si un robinet care se potriveste cu lavoarul si, pe cat posibil, unul care te ajuta sa economisesti apa si astfel vei avea o baie prietenoasa si cu mediul si cu buzunarul.


6. Gandeste-te si la functionalitatea si ergonomia lavoarului si cumpara-l in asa fel incat sa fie cat mai comod pentru cei care il folosesc in mod constant. Astfel, inaltimea acestuia este importanta mai ales pentru membrii familiei. Un bol adanc va preveni stropirea apei, iar blatul - daca se alege aceasta varianta - va fi casa buna pentru toate accesoriile de care ai nevoie sa fie la indemana.


7. Bugetul este probabil un subiect mai sensibil, insa trebuie neaparat mentionat. Stabileste inca de la inceput care este acesta pentru a te putea indrepta spre optiunile care se muleaza cel mai bine pe el. Nu uita sa cauti o varianta buna in ceea ce priveste balanta calitate - intretinere - pret.
Tot inainte de a face o achizitie poti sa citesti review-uri online, sa iti intrebi prietenii si apropiatii ce varianta au ales si de ce si, si mai important, sa ii intrebi pe reprezentantii de vanzari care considera ei ca este optiunea care ti se potriveste cel mai bine, luand in seama toate considerentele de mai sus.
Alegerea unui lavoar nu trebuie sa fie o pacoste pentru tine ci, din contra, un eveniment care sa iti aduca satisfactie la final, cand ajungi sa vezi rezultatele muncii tale.
Credite foto: unsplash.com

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =